Toegankelijkheid

Skip to main content

Toegankelijkheidsverklaring Wmo-adviesraad Moerdijk

Doelstelling.

Ieder mens heeft het recht om te leven als ieder ander en mee te doen in de maatschappij. Gebruikmaken van de mogelijkheden die het internet, computers en smartphones ons bieden hoort daar natuurlijk bij. Juist daarom is het belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen.

Achtergrondinformatie.

Ondermeer door middel van een website wordt toegang tot de Wmo-adviesraad Moerdijk gerealiseerd en tot de informatie van de Wmo-adviesraad,  www.wmoraadmoerdijk.nl.

In 2021 heeft de Wmo-adviesraad een nieuwe website geïmplementeerd, uitgaande van de vereisten van het voor de overheid verplichte normenkader van de eisen voor digitale toegankelijkheid uit de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1.

Deze eisen zijn verplicht voor overheidsinstellingen en omvatten ondermeer een systeem van toetsing en beoordeling van de website en een geregistreerde toegankelijkheidsverklaring.

 Positie van de Wmo-adviesraad

De Wmo-adviesraad heeft geen verplichting om aan de WCAG  te voldoen en is van mening dat het systeem van zowel de eisen, als de toetsing en beoordeling voor haar website ‘te zwaar’ is. Wel zijn de WCAG-eisen de leidraad geweest om zoveel als mogelijk de toegankelijkheid te realiseren en wil de Wmo-adviesraad verantwoording afleggen over de website. Ook staat zij open voor verbeteringen van toegankelijkheid.

Dat zijn de twee doelstellingen van deze verklaring.

 

De website.

De website www.wmoraadmoerdijk.nl geeft actuele informatie over de Wmo-adviesraad Moerdijk, doelstelling, werkwijze en samenstelling en inzage in de resultaten middels verslagen en adviezen.

Deze informatie is toegankelijk doordat er een apart menu-item beschikbaar is dat de lezer/luisteraar in staat stelt om de informatie tot zich te nemen, op de voor haar/hem passende wijze, ondanks mogelijke beperkingen.

De vormgeving is rustig, overzichtelijk en er zijn geen bewegende onderdelen.

Er is één contactformulier voor vragen, mededelingen of voor contact om een andere reden.

 

Toegankelijkheidsproblemen.

Als iemand desondanks toch toegankelijkheidsproblemen ervaart, kan er contact opgenomen worden met de Wmo-adviesraad en zal een oplossing gezocht worden.

Op de website is behalve het contact-formulier, ook de contactinformatie van het secretariaat beschikbaar hiervoor (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verantwoordelijkheid.

De volledige Wmo-adviesraad is verantwoordelijk voor de website en haar toegankelijkheid;

Het dagelijks bestuur heeft de regie hierin;

Het beheer wordt uitgevoerd door een gedelegeerd lid van de Wmo-Raad en de secretaris.

Vastgesteld Zevenbergen 23 maart 2022.

Voorzitter C.J.M. Klasen